Kladdkaka
En klassiker som alltid funkar!

100g smör
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke,
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke,
sikta gärna både mjöl och kakao innan du blandar dem med varandra.
Vispa ägg och socker så att det blir pösigt, blanda därefter ner smör och mjölblandning om vartannat.
Vispa ägg och socker så att det blir pösigt, blanda därefter ner smör och mjölblandning om vartannat.
Vänd ner ingredienserna i ägg- och sockersmeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.