kokboken.webblogg.se

Alla mina favoritrecept på ett ställe!

Macarons

Publicerad 2013-04-15 15:12:00 i Baka

Här är den ultimata guiden för att lyckas med macaronsen
 
 
75 gram mandelmjöl
75 gram florsocker
 
75 gram strösocker
25 gram vatten
 
30 gram äggvita
30 gram äggvita
 
18 gram strösocker
 
För tydlighetens skull har jag delat upp ingredienserna så som de ska mätas upp.
Äggvitorna (brukar bli bra med två stycken) ska stå framme i rumstemperatur ett dygn innan man börjar baka.
Tänk på att även vara förberedd med alla verktyg som kommer att behövas så innan du börjar baka plocka fram följande:
 
Våg
Termometer
Elvisp
Slickepott
Sprits
Sil
Två plåtar
Ungspapper (nonstick)
 
Börja med att väga upp allting ytterst noga.
Mandelmjölen och florsockret ska siktas genom en sil innan de blandas samman.
Gör i ordning sockerlagen (strösocker och vatten) i en liten kastrull.
Häll en av äggvitorna i en bunke (helst av metall).
Ställ termometern på 118 grader och sätt på plattan på högsta värme.
Samtidigt börjar du vispa äggvitan med elvispen.
När den blivit fast häller du i strösockret som är kvar.
Vispa ytterligare en stund.
Så fort sockerlagen blivit 118 grader ska den hällas ner i marängen.
Fortsätt vispa till marängen blivit kall (ca 10 min).
Blanda ner den andra äggvitan i mandelmjölet och florsockret.
Vill man tillsätta någon färg gör man det samtidigt.
Vänd ner blandningen i marängen och häll den i spritspåsen.
Spritsa ut små macarons på ugnspapprena (ung. som 5 kronor).
Sätt ugnen på 150 grader och låt macaronsen vila på plåtarna i ca 30 minuter.
Sätt in macaronsen i ugnen (en plåt i taget) och grädda 10 minuter.
Låt svalna på galler innan du fyller dem med smörkräm.

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2013-04-20 20:20:09

Åhh så perfekt! Tack rara Anna :-) Nu ser jag ju massa spännande matrecept också. Superb!!! hihi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Recepten kommer från alla möjliga håll och jag har tyvärr inte källorna till samtliga. Jag har alltid varit snabb att plocka på mig recept på saker som jag blivit bjuden på så mamma, mormor och andra nära och kära är skyldiga till många av recepten. Jag är också en flitig bloggläsare och testar gärna nya recept. Madebymaryblogg.blogg.se är min stora favorit så flera av recepten är hämtade från Mary. Hoppas ni hittar någonting ni gillar! //Anna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela